ទៅលេងមាត់សមុទ្រផាត់ថាក់យ៉ា



របៀប​ធ្វើផាត់​ថៃ​ងាយ​ៗ​ ទុក​ញ៉ាំ​​​លេង​

​ផាត់​ថៃ ​​(Pad​Thai​)​ ជា​​​​គុយទាវ​ឆា​​​​​​មួយ​ប្រភេទ​​​​​​ពេញ​និយម​នៅ​ប្រទេស​ថៃ​ដែល​គេ​ល្បី​ថា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​​និង​ជា​មុខ​ម្ហូប​​ពិសេស​ប្រចាំ​ត្រកូល​​មួយ​នៅ​​​តាម​​បណ្ដា​ហាង​អាហារ​ឬ​ភោជនីយដ្ឋាន​បែប​ថៃ​​នានា​។​ ជា​មួយ​គ្រឿង​ផ្សំ​​​​ងាយ​ស្រួល​រក​​អ្នក​អាច​ធ្វើ​មុខ​ម្ហូប​នោះ​​ញ៉ាំបាន​តាម​វិធី​ខាង​ក្រោម៖

គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ធ្វើ​ផាត់​ថៃ​មាន ៖

​​​គុយទាវ ១៥០ ក្រាម
បង្គា ចំនួន ​៦
តៅហ៊ូ​ចំណិត កន្លះ​ពែង
ស៊ុត ពីរ​គ្រាប់
សណ្ដែក​បណ្ដុះ​ ១ ​ពែង
ស្លឹក​កាឆាយ​ (ហាន់) កន្លះ​ពែង
សណ្ដែក​ដី​លីង ១​ ស្លាប​ព្រា​បាយ
ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ ១ ​ស្លាប​ព្រា​បាយ​​
ឆៃប៉ូវ​ចិញ្ច្រាំ ២​ ស្លាប​ព្រា​បាយ
ទឹក​ កន្លះ​ពែង
ប្រេង​​បន្លែ
ក្រូច​ឆ្មារ​​

គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់ ៖

ខ្ទឹម​ក្រហម ៣ ​កំពឹស
ស្ករ​ត្នោត ៤​ ស្លាប​ព្រា​បាយ
ទឹក​ត្រី ៣​ ស្លាប​ព្រា​បាយ
ទឹក​អម្ពិល​ ២ ​ស្លាប​ព្រា​បាយ
 
​វិធី​ធ្វើ ៖

ហាន់​​​គ្រឿង​ផ្សំ​​មាន​ដូច​ជា​​តៅហ៊ូ​ស្លឹក​គូ​ឆាយ​ខ្ទឹម​ក្រហម​ជា​ចំណិត​ៗ​ និង​រៀប​ចំ​ធ្វើ​បង្គា​ឲ្យ​ស្អាត​។

(វិធី​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់​)​ ដាក់​ខ្ទះ​កម្ដៅ​ប្រេង​ឲ្យ​ក្ដៅ​និង​​បំពង​ខ្ទឹម​ក្រហម​​​​រួច​ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​រួច​ចាក់​ទឹក​ទឹក​ត្រី​ទឹក​អម្ពិល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ។

កម្ដៅ​​ខ្ទះ​រួច​ដាក់​ប្រេង​ចៀន​ស៊ុត​​កូរ​​ឲ្យ​បែក​រួច​ដាក់​បង្គា​ចូល​ដាក់​តៅហ៊ូ​ឆៃប៉ូវ​កូរ​​ចូក​ត្រលប់​ឲ្យ​សព្វ​​​​រួច​ដាក់​សរសៃ​គុយទាវ​ចូល​ថែម​ទឹក​បន្តិច​​រួច​ចាក់​ទឹក​ជ្រលក់​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ។​ ដាក់​ស្លឹក​គូឆាយ​​និង​សណ្ដែក​បណ្ដុះ​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ម្ដង​ទៀត​រួច​ដាក់​ម្ទេស​ (បើ​ចូល​ចិត្ត)​ ដាក់​​សណ្ដែក​ដី​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​​ដួស​ដាក់​ចាន​តុប​តែង​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មារ​បន្តិច​​​ជា​ការ​ស្រេច៕

ប្រែ​សម្រួល ៖​ មាន​​រតនា​
ប្រភព ៖​ whatrecipe

សូមចុចប៉ូតុងខាងក្រោម

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال