របៀបធ្វើផាត់ថៃងាយៗ ទុកញ៉ាំលេង
ផាត់ថៃ (PadThai) ជាគុយទាវឆាមួយប្រភេទពេញនិយមនៅប្រទេសថៃដែលគេល្បីថាមានរសជាតិឆ្ងាញ់និងជាមុខម្ហូបពិសេសប្រចាំត្រកូលមួយនៅតាមបណ្ដាហាងអាហារឬភោជនីយដ្ឋានបែបថៃនានា។ ជាមួយគ្រឿងផ្សំងាយស្រួលរកអ្នកអាចធ្វើមុខម្ហូបនោះញ៉ាំបានតាមវិធីខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើផាត់ថៃមាន ៖
គុយទាវ ១៥០ ក្រាម
បង្គា ចំនួន ៦
តៅហ៊ូចំណិត កន្លះពែង
ស៊ុត ពីរគ្រាប់
សណ្ដែកបណ្ដុះ ១ ពែង
ស្លឹកកាឆាយ (ហាន់) កន្លះពែង
សណ្ដែកដីលីង ១ ស្លាបព្រាបាយ
ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ ស្លាបព្រាបាយ
ឆៃប៉ូវចិញ្ច្រាំ ២ ស្លាបព្រាបាយ
ទឹក កន្លះពែង
ប្រេងបន្លែ
ក្រូចឆ្មារ
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើទឹកជ្រលក់ ៖
ខ្ទឹមក្រហម ៣ កំពឹស
ស្ករត្នោត ៤ ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកអម្ពិល ២ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ ៖
ហាន់គ្រឿងផ្សំមានដូចជាតៅហ៊ូស្លឹកគូឆាយខ្ទឹមក្រហមជាចំណិតៗ និងរៀបចំធ្វើបង្គាឲ្យស្អាត។
(វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់) ដាក់ខ្ទះកម្ដៅប្រេងឲ្យក្ដៅនិងបំពងខ្ទឹមក្រហមរួចដាក់ស្ករត្នោតកូរឲ្យសព្វរួចចាក់ទឹកទឹកត្រីទឹកអម្ពិលកូរឲ្យសព្វ។
កម្ដៅខ្ទះរួចដាក់ប្រេងចៀនស៊ុតកូរឲ្យបែករួចដាក់បង្គាចូលដាក់តៅហ៊ូឆៃប៉ូវកូរចូកត្រលប់ឲ្យសព្វរួចដាក់សរសៃគុយទាវចូលថែមទឹកបន្តិចរួចចាក់ទឹកជ្រលក់ចូលកូរឲ្យសព្វ។ ដាក់ស្លឹកគូឆាយនិងសណ្ដែកបណ្ដុះចូលកូរឲ្យសព្វម្ដងទៀតរួចដាក់ម្ទេស (បើចូលចិត្ត) ដាក់សណ្ដែកដីកូរឲ្យសព្វដួសដាក់ចានតុបតែងតាមការចូលចិត្តច្របាច់ក្រូចឆ្មារបន្តិចជាការស្រេច៕
ប្រែសម្រួល ៖ មានរតនា
ប្រភព ៖ whatrecipe